Startonderbreker uitschakelen

Elke auto die tegenwoordig wordt geproduceerd heeft standaard een immobiliser, ook wel startonderbreker genoemd. Dit systeem onderbreekt bijvoorbeeld het signaal van de ontsteking en brandstof voorziening waardoor de auto niet zal starten. Om de auto te kunnen starten moet een transponder in de buurt zijn die een specifieke code uitzend naar een ontvanger. Dit is een mooi systeem wat diefstal op grote schaal voorkomt. Helaas kunnen deze beveiligingssystemen zich ook wel eens tegen je keren.

De zender wordt verwerkt in de afstandsbediening en de ontvanger wordt meestal geplaatst in de buurt van het contactslot. Zodra het motormanagement de juiste code heeft doorgekregen worden alle systemen vrij gegeven en kan er worden gestart. Helaas kan een immobiliser ook voor veel problemen zorgen als bijvoorbeeld de ontvanger defect is. Het motormanagement zal dan nooit de juiste code doorkrijgen en daarom zal hij ook niet starten. Dit kan opgelost worden door de desbetreffende onderdelen te vervangen maar dat is meestal vrij duur.

In Sommige gevallen kan het probleem worden opgelost door de sleutels opnieuw in te leren. Dit gaat om de gevallen waarin de immobiliser (startblokkering) op een of andere manier gereset is en de sleutel codes verloren. Mocht het geval zijn dat de startonderbreker helemaal niet meer wil werken dan hebben we andere methodes. In dit geval word er overgegaan naar aanpassen en in sommige gevallen zelfs de startblokkering uitschakelen. Meestal dienen word hiervoor de ecu uit het voertuig verwijderd.

Voor verdere immobiliser vragen kunt u gerust contact opnemen [email protected], via ons contact formulier, of vraag direct een offerte aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Vraag offerte aan

@