Distributieriem

DE DISTRIBUTIERIEM – HET HART VAN UW MOTOR

De distributieriem verbindt belangrijke motoronderdelen van uw auto met elkaar. Eigenlijk is de distributieriem het hart van uw motor. Zonder de riem werkt uw motor niet. Een versleten distributieriem zorgt snel voor problemen. Zorg dus dat u op tijd uw distributieriem vervangt. Over het algemeen moet u de riem na 120.000 à 150.000 km vervangen, of na een jaar of vijf. Sommige auto’s hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Die heeft bijna geen onderhoud nodig.

WIJ VERVANGEN ALLE SOORTEN DISTRIBUTIERIEMEN

Is het tijd om uw distributieriem te vervangen? Autogarage Uithoorn heeft distributieriemen voor alle automerken en –modellen. De kosten verschillen per merk en model. Wilt uw weten wat het vervangen van een distributieriem kost? Neem dan contact op met uw Autogarage Uithoorn.

WANNEER MOET UW DISTRIBUTIERIEM WORDEN VERVANGEN?

Heeft uw auto tussen de 120.000 en 150.000 km gereden? Dan is het waarschijnlijk tijd om de distributieriem te laten vervangen. Kom voor een controle naar Autogarage Uithoorn, dan bekijken wij of uw riem aan vervanging toe is. Als u uw distributieriem op tijd vervangt, voorkomt u dat de riem breekt of doorslipt en schade aan uw motor veroorzaakt, waardoor u voor hoge kosten komt te staan. Kom dus naar Autogarage Uithoorn voor controle en advies, zodat u altijd zeker weet dat u veilig rijdt met een distributieriem die in goede staat is.

WAT KOST EEN DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN?

De kosten voor het vervangen van een distributieriem hangen af van het aantal kilometers dat per jaar gereden worden en wat de fabrikant als advies ter vervanging meegeeft. U kunt er rekening mee houden dat het op gezette momenten moet gebeuren. Zo kunt u na overleg met uw dealer de kosten voor een bepaalde periode zelf berekenen.