APK regelgeving

APK REGELGEVING – ALLE AUTO’S VEILIG!

Als uw auto drie of vier jaar oud is, moet u hem jaarlijks of tweejaarlijks APK laten keuren. Auto’s ouder dan acht jaar moeten elk jaar een APK keuring krijgen. De regelgeving rondom de APK is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de weg veilig zijn. Voldoet uw auto niet aan de APK eisen? Dan mag u niet rijden. Als uw auto goedgekeurd is, wil dat zeggen dat uw auto op dat moment aan de veiligheidseisen en de eisen voor het milieu voldoet. Maar tussen twee APK keuringen door kunnen er natuurlijk problemen ontstaan; laat uw auto daarom altijd regelmatig onderhouden en wacht niet te lang met een kleine beurt of een grote beurt.

REGELGEVING PER 1 MEI 2018

Het is goed om te weten dat vanaf 1 mei 2018 het aantal gereden kilometers een rol gaat spelen bij de APK keuringen. Staat de teller van uw auto op 160.000? Dan zal er jaarlijks gekeurd moeten worden. Dit dient zelfs te gebeuren wanneer de auto niet de leeftijd hiervoor heeft waardoor het volgens de oude regels niet in aanmerking zou komen. In de nieuwe regels geldt er een vrijstelling van de APK voor auto’s van 50 jaar en ouder. Bekijk hier wanneer de APK gedaan moet worden volgens de huidige regels.

VOOR WELKE DATUM MOET U UW AUTO LATEN KEUREN?

Wilt u weten wanneer uw auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn? Op de website van het RDW kunt u vinden wat uw APK vervaldatum is. Maar ook bij Autogarage Uithoorn vinden we het belangrijk dat u op tijd bij ons komt, zodat u geen boete riskeert. Autogarage Uithoorn is volledig op de hoogte van alle eisen en alle regelgeving, zodat uw auto altijd aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Wel zo’n veilig gevoel!”

DOE DE APK CHECK

APK EISEN VOOR NIEUWE EN OUDE AUTO’S

Wanneer uw auto APK gekeurd moet worden, hangt af van de leeftijd van uw auto. Een nieuwe auto hoeft normaal gesproken de eerste drie à vier jaar niet APK gekeurd te worden. Na de eerste keuring moet uw auto om de twee jaar gekeurd worden. Na acht jaar is een jaarlijkse APK check verplicht.